Mazgalici qoute: Am o memorie excelenta. Nu imi amintesc sa fi uitat vreodata ceva.

Afla pe mail cand am mai scris

Nichita Stanescu deslusit de Mazgalici (2)

on November 6th, 2008

poze-nichita-stanescu-floare-albastra.jpgfrunză verde de albastru,/mă doare un cal măiastru,/văd în faţă mov şi verde,/coloarea care mă perde.

Culorile pe care le vede Nichita Stanescu, adica verde si mov, ambele vin de la prostituata. Mov ii sunt hainele oricarei prostituate. Tot prostituata nu e pe rosu, deci este pe verde si Nichita poate trece la actiune.

când îmi cade umbra lunga/pe sub ochii grei cu punga./Si-am zis aripa de pene/ca sa zbor cu ea prin vreme/

Umbra lunga il complexeaza ingrozitor pe poet. Ar vrea sa vada cu ochii lui grei o umbra lunga cand sta din profil, dar nici macar o umbra scurta nu poate face. Ar vrea sa se intoarca in timp (“ca sa zbor cu ea prin vreme”) pentru ca muti nu muti, vremea p… trece.

tot le-am potrivit pe dos/pe un fluieraş de os,/din osul de la picior/care-mi cântă cu fior.

Desi actiunile poetului seamana cu cele ale lui Sisif sau Sifilis, Nichita mai incearca o data si isi pune prezervativele. Dar nu isi da seama cum se pun si si-le pune pe dos (“tot le-am potrivit pe dos”). Pe dos, adica si-le baga in fund, de aceea avea nevoie si de mai multe prezervative. Apoi femeia ii arata ca trebuie sa le puna pe “fluierasul de os”. Apoi “fluierasul de os” se metamorfozeaza in “osul de la picior”, adica in laba. Prostituata o iau cu un ton mai sus si incepe sa ii cante la fluierasul de (piele si) os. Canta un cantec de jale, chiar de inmormantare pentru ca nu se mai ridica.

şi din osul de la mână/fluierând o săptămână,

Ii da si Nichita … o mana de ajutor si iar freaca “osul”. Degeaba, prostituata poate sa fluiere la os o saptamana, pentru ca nu scoate niciun sunet. Si daca ar fluiera o saptamana, ar fluiera a paguba pentru Nichita, care ar trebui sa o plateasca pentru 168 de ore. Chiar asa Nichita ar mai vrea o ora, ca sa se faca 169 de ore. Apoi se va lauda prietenilor ca a facut 1 69 o saptamana si fara mana.

din vertebra ca o stea,/de-a-ncălecare pe-o şa,/pe o şa de cal măiastru,/foaie verde de albastru.

S-a facut noaptea si au aparut stelele pe cer. Stele care ne aduc aminte de alt mare poet national, Eminescu care a murit de sculament. Astfel se realizeaza o  punte in timp intre Eminescu si Nichita. Pana la urma Nichita pleaca acasa cu calul intre picioare si se duce se mai scrie o poezie trista.

[Sfarsit]

Eu zic ca am facut un comentariu mult mai realist decat acesta.

Scriu putin si prost. Afla pe mail cand imi aduc aminte ca am blog si mai scriu  

10 Comments


Grim_Cris on Nov 6, 2008 Said:

Da…este mai realist dar fi atent la exprimare. Mai bine te-ai exprimat in celalalt.
P.S.: Poate faci si o versiune non-porn a acestei poezii :) )


jhon the dodo flying bird on Nov 6, 2008 Said:

serios metre’, esti un ipocrit
imaginea de mai jos e graitoare :) ))
http://img221.imageshack.us/img221/4348/mazgaliciei9.jpg


Robintel on Nov 6, 2008 Said:

:) ):)):)) Prea mult timp liber… :) ):)):))


Gigi on Nov 6, 2008 Said:

No ofense dar asa ceva denota o lipsa totala de respect pentru arta si artisti. Ti-as recomanda sa citesti cateva despre neomodernism si apoi poate vei ajunge sa intelegi poeziile lui Stanescu. Macar sa le intelegi pentru ca de comentat tu nu le comentezi, le demitizezi.


mazgalici on Nov 6, 2008 Said:

Gigi ai sa fii surprins dar sunt total de acord cu tine. Eu doar am vrut sa arat ca in scoala comentariile literare sunt o porcarie care nu au legatura cu ceea ce a vrut poetul. Un comentariu “literar” asa ca al meu e mult mai aproape de adevar decat multe dintre ele.


Buddy on Nov 6, 2008 Said:

Fara suparare, dar trebuie sa citesti mult mai multe poezii ale lui Nichia ca sa-l intelegi si sa-l poti comenta. Nu putem nega pasiunea lui pentru bautura, dar nu-l putem denigra in felul acesta, cand abia am invatat sa scriem. La urma urmei, toate marile genii au avut un viciu, dar Nichita Stanescu sigur nu a fost afemeiat.
Pentru cultura ta generala, sa stii ca nevasta-sa il aduna din crasme cand nu ajungea seara acasa.
In opinia mea, cred ca suferi de sindromul lui Freud, care vedea sex in orice visa si in orice privea :-) .


mazgalici on Nov 6, 2008 Said:

Nu ma supar :P dar cum spuneam si mai sus, nu am pretentia ca ii stiu operea lui Nichita. Nu o stiu si nici nu am de gand sa o citesc.
Postul meu e doar o parodie mai mult sau mai putin reusita.Ca sunt total neavizat sa discut despre Nichita Stanescu face ca parerile mele sa fie mai originale. Ma flateaza comparatia cu Freud.


lieana on Nov 6, 2008 Said:

eu cred ca este un comentariu f. bun si realist, oricum nea aista a scris numai niste chestii…..sa nu le spun aiureli, unele chiar parca sunt la betie. da, sunt de acord unele este bune….dar majoritatea…basca!


steaua on Nov 10, 2008 Said:

prosti is unii romani!!!!!!!


Abe on Mar 20, 2010 Said:

Cred ca l-ai confundat pe Nichita cu Nikita :) Nu-i problema,e ca si cum ai bea Heinenken sau Burger. Efectele tot la baie se consuma…


You must be logged in to post a comment.

Page: 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Page: 1 11 21

poze, imagini

O minte sexy intr-un corp istet Top66 Statistici TOP 60 Romania Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory