Mazgalici qoute: Am o memorie excelenta. Nu imi amintesc sa fi uitat vreodata ceva.

Afla pe mail cand am mai scris

Politist adjectiv

on January 20th, 2010

Daca vreti sa vedeti un film bun va recomand sa vedeti filmul Politist Adjectiv, apoi sa vedeti filmul bun. Numai dupa ce ati vazut Politist Adjectiv puteti sa apreciati cu adevarat un film bun.

politist-adjectiv

Filmul e atat de prost incat daca fi fost facut de insusi Politistul Adjectiv – Christian Ciocan de la Politia Capitalei nu ar fi fost atat de prost. Daca ar fi urmarit un orice politist cu camera ascunsa timp de doua ore ar fi iesit un film mult mai bun. De obicei ma uit la un film in primele 15 minute, daca imi place continui, daca imi dau seama ca e un rahat il opresc si pun altul, doar nu o sa ma uit la tot filmul daca e prost. Pai, pe strada daca recunosc un rahat il ocolesc, nu trebuie sa il gust sau sa-l analizez si dupa ce l-am mancat pe tot sa zic “da, era rahat! Bine ca nu am calcat in el”. Uite pe  filmul asta l-am mancat, nu mi-am putut da seama daca filmul e de rahat sau nu, daca nu se intampla nimic.

Nu e destul ca nu se intampla nimic, dar din cand in cand mai trebuia sa citim din raportul poltisitului cate cinci minute in care povestea nimicul pe care il vazusem deja. Apropo, era ingrozitor de citit pentru ca politisitul scria mai urat decat mine si mie mi se zice Mazgalici, va dati seama de ce. Oricum cred ca era trucaj, politistii nu stiu sa scrie.

Hai ca o lungesc si eu mai ceva ca in filmul asta, pe scurt toata actiunea filmului se rezuma la scena finala, dar si acolo totul e foarte lent, atat de lent ca la un moment dat  actorii cica gandeau si nimic nu se mai misca de am crezut ca s-a blocat filmul.  Sau poate asa stau polististii nemiscati cand gandesc, dracu stie, cine a mai vazut un politisit care sa gandeasca, iar era trucaj, sigur aia erau cascadori.

Prima data am crezut ca scenariul e facut poate dupa o carte de a lui Sadoveanu, ca nici  la ala nu se intampla nimic dar am vazut ca scenarist si regizor e Corneliu Porumboiu. Il intelg, omul a copilarit cu filmele lui Sergiu Nicolaescu, care era scenarist, regizor, Mihai Viteazu si calul lui Mihai Viteazu in acelasi timp. Oare cata spaga a dat taica-su ca sa ia premiu”Un Certain Regard”  (o privire oarecare) la Cannes? In fine, oricum e clar ca aia la Cannes nu se uita la tot filmul, atlfel i-ar fi zis premiul “Un Complete Regard” (o privire completa a filmului) sau ceva de genu. Ma pricep si eu la franceza cum se pricepe Porumboiu la filme.

Un Certain Regard
Scriu putin si prost. Afla pe mail cand imi aduc aminte ca am blog si mai scriu  

12 Comments


C. T.Popescu-eseist, director de ziar, jurnalist, prozator, tenismen, critic de film, antologator, profesor la facultatea de film a UNATC on Jan 20, 2010 Said:

Multumesc pentru recomandare, mazgalici, asta chiar imi scapase. Cred ca e singurul..Magnific, sublim, remarcabil.
Titlul filmului(dar numai el), cred ca e punctul slab sau virgula anemica. Eu unu’ as aseza acest film genial in cinemateca-mi personala sub numele „Politist, interjectie”..Greul filmului sta pe bietul politist, care chiar pare autentic, spargand ecranul, domnule, cu o interpretare greu de uitat, cu taceri sensibile urmate de alte taceri.. asurzitoare..Astept cu nerabdare urmatoarele sezoane: Politistul, pronume; Politistul, articol (de pasmanterie); Politistul, numeral; Politistul, p(r)epozitie..


costel on Jan 24, 2010 Said:

As vrea sa vad si eu un film romanesc bun.
Nu stiu de ce strainii au ramas cu gura cascata la filmul asta sau la “4,3,2″. Nu prezinta nimic spectaculos ori nou.


Mazgalici on Jan 24, 2010 Said:

Da, cand romanii o sa inceteze sa mai faca filme despre comunism, istorice sau in care prezita Romania ca fiind un mare jeg, poate atunci o sa faca cu adevarat filme bune. Acum astea sunt apreciate doar de francezi care o sa se sature si calmeze cand o sa vada ca doar atat ne duce capul in materie de filme.


Andrei on Jan 24, 2010 Said:

@Costel – Pana cand vei vedea filme bune la romani, mergi si vezi AVATAR, asta daca nu l-ai vazut deja ;)


a on Jan 25, 2010 Said:

Eu cred ca francezii au adormit inca de la inceputul filmul si s-au trezit cand aproape s-a terminat. Au prins partea aia de la final si s-au gandit sa-i dea un premiu pentru asta.


VanGhelie on Jan 26, 2010 Said:

intelegca a luat premiu, dar nu inteleg cum de au ramas fara zmeura de aur, de au trebuit sa-i dea alt premiu … pacat de pelicula folosita. macarin 4,3,2, se vorbea, pe intuneric ce-i drept, da auzeai o vorba,ca de muzica nu se pune problema


mihai t on Jan 27, 2010 Said:

tot filmele vechi romanesti sunt tari.


Pitipoanca on Jan 28, 2010 Said:

Am vazut si eu foarte filme care pareau bune si te trezeai cu un final de afirmai: Doamne la ce filmm-am uitat :) )


Moara Vlasiei on Feb 7, 2010 Said:

E foarte usor de criticat un film care nu este de Sergiu Nicolaescu. Daca nu are 2000 de gloante pe minut si nu apare Jean Constantin atunci musai un film sa fie plicticos si prost. De altfel trebui facuta o diferentiere intre filmele de consum si filmele mai grele. E ca si cum am compara o manea cu o simfonie. Una te distreaza una te adoarme.


fabeto on Feb 11, 2010 Said:

200 de gloante pe minut :) )!


Lady on Mar 1, 2010 Said:

Vai si cum ai uitat sa mentionezi scenele in care politistul ia masa, filozofeaza cu femeia sau povesteste despre luna de miere. :) ))
Penibil. :(


yabanci dizi izle on Nov 22, 2010 Said:

Ohh very much thanks admin


You must be logged in to post a comment.

Page: 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Page: 1 11 21

poze, imagini

O minte sexy intr-un corp istet Top66 Statistici TOP 60 Romania Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory