Mazgalici qoute: Am o memorie excelenta. Nu imi amintesc sa fi uitat vreodata ceva.

Afla pe mail cand am mai scris

Aventuri la gazduit

on October 10th, 2010

Noi, bloggerii suntem atat de saraci incat nu avem niciodata o casa a nostra, suntem tinuti mereu in gazda (hosting).

Dupa doi ani de cand ma blogam, mi-am mutat blogul singur in camera, mi-am luat un VPS-ul (un fel de garsoniera) intr-o retea de servere dubioase la marginea internetului, mai exact intr-un ghetou din America, si mai exact am locuit la adresa fsckvps.com/hosting (cred ca “s”-ul se citeste ca “u”).

Mi-am impachetat toate siteurile intr-o arhiva si m-am mutat. In sfarsit se facuse dreptate si aveam drept de administrator, eram indragostit de noul hosting si aveam erectie (pardon e-rectie, ca doar suntem in mediul electronic) cand ma logam. Cum ma spargeam eu in figuri si configurari, dupa cateva saptamani imi spargeam figura, nu mai aveam nimic: e-rectie, configurari, date, siteuri, par in cap, toate serverele firmei de hosting au fost SPARTE. “This is Sparta!” si-or fi zis crackerii…

Hosting-ul m-a anuntat ca sunt printre norocosii carora nu li s-au putut recupera datele si atunci chiar fara e-rectie tot mi-am bagat ceva in firma de hosting care nu facea niciun fel de backup. Eu nu am putut sa imi iau datele, dar crackerii au luat datele cartii mele de credit, date stocate la firma de hosting. Deci am fost si  … spart si cu banii luati (cum va ziceam in postul asta).

Noroc ca inca nu expirase vechiul hosting si aveam acolo toate datele. Dar toate piciordoperele mele scrise intre mutari au fost pierdute pentru totdeauna. Sa ii mut ca ma lasasera mut.

Se putea mai rau? Da, peste inca o luna Visa mi-a dat un SMS prin care ma anunta ca mi-a inchis, din proprie intiatiava, cardul din motive de securitate.

Intre timp, m-am mutat la la alta firma de gazduire, fac backupuri saptamanale si nu mai platesc hostingul in avans pe durate mari de timp.

Va salut, fir intins la servere!

Prin acest articol particip la concursul “Aventuri la Gazduit”. Detalii pe blogul Top Level Hosting

Scriu putin si prost. Afla pe mail cand imi aduc aminte ca am blog si mai scriu  

8 Comments


friv on Oct 13, 2010 Said:

Toata lumea e hacker deacuma.


zoot suit on Nov 21, 2010 Said:

Is there any way that I can join this author’s fan club? Someone please e-mail me if you know how.


salle on Dec 16, 2010 Said:

I found your weblog on google and check several of the early posts. Preserve up the excellent operate. I just additional up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking forward to reading through additional from you later on!…


Andrei on Dec 30, 2010 Said:

Îţi recomand HOSTinRO (www.hostinro.com) . Eu la ei îmi ţin blogul şi nu am avut niciodată probleme. Mi se pare că fac şi backup la 24 de ore. Deci orice scrii, e protejat. Preţurile nu le mai ştiu bine, dar intră pe site şi afli.


mazgalici.ro on Mar 17, 2011 Said:

Hosting.. Awesome :)


Conveyancing Solicitors Essex on Mar 19, 2011 Said:

You made some clear points there. I did a search on the subject matter and found most persons will consent with your site.


mazgalici.ro on Mar 20, 2011 Said:

Hosting.. Awful :)


You must be logged in to post a comment.

Page: 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Page: 1 11 21

poze, imagini

O minte sexy intr-un corp istet Top66 Statistici TOP 60 Romania Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory